9,4
1.168 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-Proace-exterieur-zilver-grijs-schuinvoor

SEBA 2024 aanvragen weer mogelijk

Subsidieregeling mogelijk voor emissievrije Toyota Bedrijfswagens

SEBA, de subsidie voor emissievrije bedrijfswagens, is populair: vorig jaar was de subsidiepot eind augustus al leeg. Het beschikbare budget is € 30 miljoen. Het maximale subsidiebedrag per auto bedraagt 5.000 euro. Op 23 april gaat het loket weer open.

SEBA-jaarbudget 2024

De SEBA is in het leven geroepen om lokaal emissieloze bedrijfsauto’s extra aantrekkelijk te maken en 2024 is het laatste jaar dat de subsidie aangevraagd kan worden. De minister stelt elk jaar het subsidieplafond en het percentage per auto vast. Voor 2024 wordt het subsidiepercentage voor grote ondernemingen verlaagd naar 7% van de netto catalogusprijs, voor middelgrote ondernemingen blijft dat 10% en voor kleine ondernemingen en non-profitorganisaties 12%. De subsidie bedraagt maximaal € 5.000.

Toyota-Proace-exterieur-zilver-grijs-bovenaanzicht
Toyota-Proace-City-exterieur-zilver-grijs-deuren-open
Bij koop en financial leasing

Ondernemers en non-profitorganisaties kunnen voor nieuwe emissieloze bedrijfswagens SEBA-subsidie aanvragen. De subsidieregeling is alleen van toepassing bij een koop-/financial leaseovereenkomst van een nieuwe, lokaal emissievrije bedrijfsauto. In het geval van operational lease kan de leasemaatschappij subsidie aanvragen. Voor 2024 start de subsidieregeling met ingang van 23 april. Dat is wat later dan afgelopen jaar door de Tweede Kamerverkiezingen eind 2023. De grootte van de subsidiepot bedraagt dit jaar 30 miljoen euro. De eerste toekenningen verwachten wij halverwege mei 2024. In het begin zal de wachttijd mogelijk wat langer zijn dan u van ons gewend bent.

Eisen SEBA-subsidie

Om te kunnen gebruikmaken van SEBA moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Toyota-Proace-exterieur-zilver-grijs-zijkant-schuin-boven
Tips voor SEBA-aanvraag

De SEBA-subsidie vraag je aan via Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Uiteraard hebben we ook hier wat tips voor je op een rijtje gezet.

  • Doe de subsidieaanvraag vóór het plaatsen van de definitieve order.
  • Zorg dat het kenteken op naam van de aanvrager komt te staan.
  • Na goedkeuring van de aanvraag mag de levertijd maximaal zeven maanden zijn. Is er een langere levertijd? Dan mag de aanvrager deze periode met maximaal zeven maanden verlengen.
Toyota-Proace-City-exterieur-zilver-grijs-opladen
Toyota-Proace-exterieur-zilver-grijs-zijkant-deur-open
Meer weten?

Kijk voor meer informatie over de SEBA-regeling op de SEBA-pagina van RVO. De Toyota dealer vertelt je graag meer over de mogelijkheden van een batterij-elektrische Toyota Proace Worker Electric en Toyota Proace City Electric. De levertijden zijn bij Toyota doorgaans heel kort.

Weet ook dat je SEBA kunt combineren met de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Meer weten? Kijk dan op de speciale SEBA-/MIA-pagina van RVO.

Meer over SEBA-/MIA-subsides

Inschrijven Toyota nieuwsbrief Reserveer de Proace Worker Electric Reserveer de Proace City Electric