9,4
1.169 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-exterieur-elektrisch-kinderen.jpg

Beyond Generations: de auto van de toekomst

“Energie uit zon en wolken”

Hoe wij de wereld achterlaten voor volgende generaties is het gesprek van de dag. Maar wat vinden zij eigenlijk zelf? Toyota nodigt kinderen van de nieuwe generatie uit om te vertellen hoe zij de toekomst voor zich zien. Hoe werkt de auto van de toekomst? In deze aflevering komt het antwoord van Pom (10), Stella (6), Rembrandt (8), Fedde (11), Adrian (8), Kadir (9) en Jax (11). 

Benieuwd naar de video? Bekijk 'm onder dit artikel of klik hier.

Auto’s zonder uitstoot

Toyota investeert al jaren flink in nieuwe batterij- en waterstof-elektrische oplossingen. Het doel is dat rond 2030 alle nieuwe auto’s van Toyota lokaal uitstootvrij kunnen rijden. De auto die Pom (10) heeft ontworpen sluit daar naadloos op aan: die rijdt op zonne-energie. “Daarom heeft de auto zonnepanelen.”

Energie uit zon en wolken

Ook het futuristische ontwerp van Adrian (8) rijdt op zonnestroom. “Via een laadpaal wordt de auto ‘gecharged’.” Kadir (9) wil zelfs verder gaan dan alleen zonne-energie. “Ik wil graag ook een donker paneel dat energie uit de wolken haalt. Daar zit ik al langer over te denken, alleen moeten ze dat wel echt even uitvinden.”

Toyota-exterieur-elektrisch-kinderen-tekening.jpg
Toyota-exterieur-kind-aan-het-woord.jpg
Veel voordelen

Een elektrische auto biedt veel mogelijkheden, zien de jonge denkers. “Elektrische auto’s zijn snel”, weet Stella (6). Prettig is ook dat elektrische auto’s lokaal geen CO2 of andere schadelijke stoffen uitstoten. Rembrandt (8): “CO2 is een stof die slecht is, dan gaan bijvoorbeeld bomen dood.” Ook Jax (11) ziet het probleem van onze CO2-uitstoot. “Dan komt er minder zuurstof en is er meer kans dat we minder goed kunnen ademen.”

Duurzame oplossingen

Welke oplossingen hebben deze jonge generatie denkers? Elektrische auto’s kunnen ons helpen om duurzamer te leven. “Er komen natuurlijk meer elektrische auto’s, maar je moet ze ook wel gaan gebruiken dan. Anders maak je ze voor niks”, stelt Jax (11). Adrian (8): “Als iets duurzaam is, dat vind ik goed want dan kun je het voor altijd gebruiken.”

Toyota-exterieur-kind-twee-aan-het-woord.jpg
Inschrijven Toyota nieuwsbrief