9,4
1.169 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-domineert-onderzoek-hero1.jpg

Toyota het betrouwbaarste automerk

Vijf auto’s in de top 10 zijn een Toyota

Volgens onderzoek van de Consumentenbond onder 150 automodellen is Toyota het betrouwbaarste automerk. Aan het onderzoek werkten 10.000 bezitters van personenauto’s vanaf bouwjaar 2009 mee. Uit de resultaten blijkt dat Toyota’s in het afgelopen jaar de minste mankementen vertoonden. Maar liefst vijf auto’s in de top 10 van meest betrouwbare auto’s zijn een Toyota. De Toyota Verso-S en de AYGO zijn het betrouwbaarst, de C-HR maakt top 3 compleet.

Toyota vormt top 4

Uit het onderzoek blijkt dat de Toyota Verso-S de betrouwbaarste auto is. Slechts één op de 16 eigenaren moest een keertje naar de garage voor iets wat eigenlijk kon wachten, aldus de Consumentenbond. De Verso-S krijgt een 9,6 als rapportcijfer en staat hiermee op de eerste plaats, samen met de Toyota AYGO. Op plaats drie volgt de Toyota C-HR met een 9,5. De huidige Toyota Yaris staat met een 9,4 op een vierde plaats. De Toyota Auris, die onlangs door de Corolla is opgevolgd, staat op de zesde plaats.

Toyota-domineert-onderzoek-top4.jpg
Onderzoek naar automankementen

De Consumentenbond vroeg de deelnemende autobezitters of zij in het afgelopen jaar mankementen aan hun auto gehad hebben. Die werden ingedeeld naar zwaarte: 1 - reparatie kon wachten; 2 - moest direct naar de garage; 3 - kon niet verder rijden. De gegevens zijn per merk en type auto opgeteld en gemiddeld. De ranglijst die de Consumentenbond opstelde, bestaat uit 24 automerken. Toyota gaat met de minste mankementen en het rapportcijfer 8,7 aan kop.

Alle uitslagen van het onderzoek staan op www.consumentenbond.nl/automankementen

Toyota-domineert-onderzoek-mankement1.jpg
Toyota-domineert-onderzoek-mankement2.jpg
Inschrijven Toyota nieuwsbrief Meer info over de Toyota C-HR Meer info over AYGO