9,4
1.169 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-Hilux-wint-internationale-award-voor-pick-ups-hero-dlrsts.jpg

Internationale onderscheiding voor Toyota Hilux

De Toyota Hilux is een van de bestverkochte pick-ups ter wereld en heeft een reputatie waar je u tegen zegt. Talloze prijzen heeft hij inmiddels achter zijn naam staan en daar kwam onlangs weer een mooie trofee bij: de International Pick-up Award 2022/2023. De uitreiking van de prestigieuze onderscheiding vond plaats tijdens Solutrans 2021, een beurs voor zware en lichte commerciële voertuigen in het Franse Lyon.

18 miljoen verkochte exemplaren

Toyota introduceerde de eerste generatie Hilux op 21 maart 1968 in Japan. Een jaar later verscheen de robuuste pick-up op de Europese markt. Sindsdien zijn er maar liefst 18 miljoen exemplaren van verkocht en mag je hem gerust ’s werelds populairste pick-up noemen. Tegenwoordig wordt de Toyota Hilux in zes verschillende landen geproduceerd en wereldwijd in maar liefst 180 landen en regio’s verkocht.

Toyota-Hilux-wint-internationale-award-voor-pick-ups-1140-01.jpg
Jury lovend over kwaliteit

De International Pick-up Award wordt sinds 2009 om de twee jaar uitgereikt aan de meest efficiënte één-tons pick-up die op dat moment leverbaar is. De jury van de International Pick-up Award 2022/2023 was lovend over de Toyota Hilux en prijst de pick-up om zijn legendarische kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Ook was de jury zeer te spreken over de krachtige en soepele aandrijflijn en zijn fijne wegligging.

Toyota-Hilux-wint-internationale-award-voor-pick-ups-1140-02.jpg
Werkpaard en vrijetijdsvoertuig

“Voor ons is deze prijs een erkenning voor alle kwaliteiten van de Hilux”, aldus Didier Gambart, Vice President Sales, Marketing en Customer Experience van Toyota Motor Europe. “De Hilux staat al ruim 50 jaar voor uitstekende kwaliteit, betrouwbaarheid en zeer capabele offroad-prestaties. De nieuwe 2,8-liter dieselmotor biedt daarbij meer verfijning en vermogen, waardoor de Hilux voldoet aan de behoeften van klanten die niet alleen een werkpaard, maar ook een vrijetijdsvoertuig willen.”

Toyota-Hilux-wint-internationale-award-voor-pick-ups-1140-03.jpg
Meer info over de Hilux Inschrijven Toyota nieuwsbrief